Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu

Dentaal Trauma

Datum:

Woensdag 19 april 2023

Locatie:

Valk Hotel Deventer
Birnieweg 4
7418 HH  DEVENTER



Tijd:

14.00 - 20.30 uur.



Kosten:

€ 345,00

Toelichting


Een dentaal trauma is een schok op het moment dat het gebeurt voor de patiënt, maar in sommige gevallen ook voor de tandarts. Wat is de juiste behandeling? Kan ik het aankijken of moet er direct ingegrepen worden? Wat is de prognose op lange termijn? Wat zijn de gevolgen op lange termijn?

De patiënt zal in veel gevallen over een langere periode worden vervolgd om complicaties vroegtijdig te kunnen ontdekken. Problemen die kunnen optreden hebben betrekking op het endodontium, de harde tandweefsels, het parodontium en het alveolaire bot. De restauratieve aanpak hangt af van factoren zoals de aard en de prognose van het letsel, de leeftijd en wensen van de patiënt. Wat zijn de mogelijkheden, moet een element worden behouden of niet? Is extrusie of autotransplantatie een mogelijkheid en in welk geval dan? 

In de cursus wordt ingegaan op behandeling en dilemma's bij de zorg voor een dentaal trauma.

Programma

13.30 uur

Ontvangst met koffie en thee



14.00 uur

Dentaal trauma 



15.40 uur

Pauze 



16.00 uur

Dentaal trauma



17.30 uur

Broodjesbuffet



18.30 uur

Casuïstiek



20.30 uur

Afsluiting


Sprekers

Aukje Bouwman
Aukje was in februari 2000 de eerste die in Nijmegen als tandarts afstudeerde in het nieuwe millenium. Daarna werkte zij als medewerker en waarnemer in verschillende algemene praktijken. Van september 2002 tot oktober 2005 volgde ze de MSc opleiding tot tandarts-endodontoloog aan het ACTA. Sinds het afronden van de opleiding is zij werkzaam bij de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc en verzorgt zij studentenonderwijs en Post Academisch onderwijs op het gebied van de endodontologie. Daarnaast is zij werkzaam in haar verwijspraktijk voor endodontologie in Nijmegen. 

Machteld Siers
Machteld deed tandartsexamen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Haar werk als pratijkmedewerker in een algemene praktijk combineerde zij met een beroepsdifferentiatie tot tandarts-endodontoloog.
In september 1999 heeft zij het examen tot tandarts-endodontoloog met succes afgelegd. Vanaf die tijd werkt zij als tandarts-docent bij de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc. Hier verzorgt zij zowel studentenonderwijs als Post Academisch Onderwijs op het gebied van de endodontologie. Hiernaast voert zij sinds 1999 een algemene praktijk en een verwijspraktijk voor endodontologie. Sinds 2010 werkt zij bij Samenwerkende Tandartsen Zeist en voert zij daar een verwijspraktijk voor endodontologie. 

Algemene informatie


Plaats:
Van der Valk Hotel Deventer
Birnieweg 4
7418 HH  DEVENTER

Kosten:
Het cursusgeld bedraagt € 345,00. Inbegrepen zijn de kosten voor de koffie/thee en een broodjesbuffet. Bij annulering tot 6 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden

Accreditatie:
5 KRT-punten, ID nummer 505630
Uw presentie wordt doorgegeven via PE-online.

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. U ontvangt de bevestiging en de factuur per mail.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 553.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl