Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu

BACK TO THE ROOTS! Save the date!

Datum:

1 juni 2018

Tijd:

08.30 – 17.00 uur

Locatie:

De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB  Enschede

Doelgroep:

Tandartsen

Kosten:

€ 395,00 en € 445,00 inclusief feestavond
voor mondhygienisten € 295,00 en € 345,00 inclusief feestavond
voor studenten € 50,00 voor het congres
€ 50,00 voor de feestavond voor partners
De kosten van de feestavond zijn normaal gesproken veel hoger, maar vanwege het lustrum wordt er een reductie gegeven.

Toelichting

De Dr G.J. van Hoytema Stichting bestaat dit jaar 50 jaar. Dit heuglijke feit willen wij graag samen u vieren.

Op vrijdag 1 juni zal een aantal nationale topsprekers onder leiding van dagvoorzitter Frits Sissing ( Kunst en Kitsch, Maestro) u meenemen naar alle nieuwe ontwikkelingen binnen ons uitdagende vakgebied. En we gaan BACK TO THE ROOTS en dit geldt ook zeker voor de locatie. Na enige omzwervingen in het land zullen we terug gaan naar de Hoytema-roots. Dit betekent dat het lustrumcongres gehouden zal worden in Enschede. De Kleine Willem als onderdeel van het Wilminktheater is het schitterende decor waar we ons tiende lustrum zullen vieren. Overdag door middel van een boeiend congres met aansluitend een borrel en 's avonds gevolgd door een spetterende feestavond met top-catering in Atak alwaar de geweldige PPM-band, ons tot in de late uurtjes zal vermaken.

Ik hoop u allen te zien op 1 juni in Enschede!!

Geert Boenk,
Voorzittercommissie Tandheelkunde

Met dank aan onze sponsoren:

                     

                                      


               


              

Sprekers

Frits Sissing, dagvoorzitter

Frits Sissing is één van de gezichtsbepalende presentatoren van de AVROTROS en presenteerde programma's als Opsporing Verzocht, Tussen Kunst en Kitsch en Maestro. Op de radio presenteert hij elke week Musical Moods op Radio .
Frits studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna bekleedde hij diverse marketing- en verkoopfuncties, onder meer bij Red Band/Venco. Bij het Amsterdamse AT5 maakte hij kennis met de televisiewereld, onder andere als presentator van het Nieuwsuur. In de zomer van 2000 volgde de overstap naar de AVRO waar hij het gezicht werd van het veelbekeken Opsporing Verzocht. Vele andere programma's volgden.
Frits is regelmatig actief als dagvoorzitter, presentator en spreker bij diverse bijeenkomsten. Zijn ervaring in het bedrijfsleven komt hierbij goed van pas.

Jappe Buijs

Dr. Jappe Buijs is in 2004 afgestudeerd als tandarts. Naast zijn werk als tandarts is hij in 2011 gepromoveerd bij de afdeling Kaakchirurgie van het UMCG. Sinds 2010 is hij ingeschreven in het NVOI register als implantoloog. Jappe behandelt vrijwel uitsluitend met de microscoop om een hoge precisie en kwaliteit te bereiken. Zijn voorkeur gaat uit naar het duurzaam herstellen van tanden en kiezen met behulp van keramische (witte)  inlays, onlays en kronen. Ook het plaatsen van implantaten en de daarbij behorende microchirurgische procedures hebben zijn bijzondere aandacht.

Machteld Siers

Machteld Siers deed in 1996 tandartsexamen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Haar werk als praktijkmedewerker in een algemene praktijk combineerde zij met een bereoepsdifferentiatie tot tandarts-endodontoloog. In september 1999 heeft zij het examen tot tandarts-endodontoloog met succes afgelegd. Vanaf die tijd werkt zij als tandarts-docent, verbonden aan de vakgroep Preventieve en Curatieve Tandheelkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hier verzorgt zij zowel studentenonderwijs als PAO. Sinds 2009 werkt zij in Zeist en voert zij daar een verwijspraktijk voor endodontologie.

Joerd van der Meer

Joerd van der Meer, tandarts, is sinds 2002 parttime werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij onderzoek doet naar de klinische toepassingen van 3D technologie. Tevens heeft hij een verwijspraktijk Endodontologie in Zwolle en verzorgt al jarenlang cursussen op het gebeid van de Endodontologie. 

Bas Loomans

Dr. Bas Loomans is in 2007 gepromoveerd op het gebied van de adhesieve tandheelkunde. In 2008 heeft hij enkele maanden als gastdocent/onderzoekeer op de KU Leuven gewerkt, waarna hij nu op het Radboudumc in Nijmegen een aanstelling als senior-onderzoeker heeft. Hij is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten en geeft onderwijs, postacademische cursussen en wordt regelmatig gevraagd voor lezingen in binnen- en buitenland. Op dit moment is hij projectleider van het 'Radboud Tooth Wear Project', een omvangrijk klinisch project dat zich richt op de etiologie en behandeling van ernstige gebitsslijtage. Naast zijn aanstelling op de universiteit is hij part-time werkzaam als algemeen practicus in een verwijs- en groepspraktijk MondzorgOost in Nijmegen, waar zijn specialie aandacht uitgaat naar de adhesieve en reconstructieve tandeheelkunde bij de behandeling van verworden en aangeboren gebitsafwijkingen zoals ernstige gebitsslijtage, schisis en amelogenesis imperfecta.

Paul de Kok

Paul de Kok studeerde tandheelkunde op de ACTA en is erkend restauratief tandarts op de Kliniek voor Paradontologie Amsterdam, waar hij op verwijzing patiënten met restauratieve en esthetische problemen behandelt. Daarnaast is Paul als universitair docent indirecte restauratieve tandheelkunde verbonden aan de afdeling Orale Functieleer van ACTA en doet hij onderzoek bij de afdeling Materiaalkunde. Paul heeft Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan.Tevens geeft hij nationaal en internationaal regelmatig lezingen op zijn vakgebied.

Roy Horsthuis

Roy Horsthuis is in 2000 afgestudeerd als tandarts bij de ACTA en in 2003 als arts bij AMC-UvA. In 2007 heeft hij zijn specialistenopleiding MKA-chirurgie voltooid. Sinds 2009 is hij werkzaam als MKA-chirurg bij Kaakchirurgie Oost Nederland in het Medisch Spectrum Twente en de Ziekenhuis Groep Twente, zijn interessegebieden zijn implantologie, kaakcorrecties, snurken en apneu.

Erwin Kompanje

Dr. Erwin Kompanje is medisch filosoof en werkt als klinisch ethicus in het Erasmus MC Rotterdam. Hij denkt na over moderne geneeskunde waaronder het ontstaan van welvaart gerelateerde ziekten.

Programma  

8.30 uur 

Ontvangst en inschrijving

9.15 uur

Opening door Geert Boenk, voorzitter van de commissie Tandheelkunde van de Dr G.J. van Hoytema Stichting en introductie van de dagvoorzitter Frits Sissing

9.30 uur

Zachte weefsel chirurgie: welke mogelijkheden biedt het?
Jappe Buis

10.15 uur 

Dentaal trauma: lastige beslissingen, gevolgen voor de lange termijn
Machteld Siers

11.00 uur

Pauze

11.30 uur

Klinische toepassingen van de conebeam CT in de algemene praktijk
Joerd van der Meer  

12.15 uur 

Lunch

13.15 uur

Pragmatische en minimaal invasieve behandeling van gebitsslijtage
Bas Loomans

14.00 uur

Keramiek of Composiet? Een uiteenzetting van wetenschap en klinische ervaring
Paul de Kok

14.45 uur

Pauze

15.15 uur

De roots van het medisch-tandheelkundig denken
Roy Horsthuis  

16.00 uur

De dood huist in de darm
Erwin Kompanje

16.45 uur 

Afsluiting

17.00-18.00 uur

Borrel

18.30 uur

Start feestavond bij Poppodium Twente (Atak)

Algemene informatie

Datum:
Vrijdag 1 juni 2018

Plaats:
De Kleine Willem, onderdeel van het Wilminktheater
Langestraat 45
7511 HB  ENSCHEDE

Kosten:
€ 395,00 voor het congres
Inbegrepen zijn de kosten van lunch, koffie en thee, drankje na het congres.
€445,00 voor het congres plus feestavond
Bij annulering tot 4 weken voorafgaande aan het congres bent u € 45,00 verschuldigd. Daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk of per e-mail. Zie onze Algemene Voorwaarden.

Het congresgeld is volledig fiscaal aftrekbaar.

Hotelovernachting
Indien u na afloop van het feest in Enschede wilt blijven overnachten zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. Bij de volgende hotels kunt u korting krijgen wanneer u aangeeft dat de boeking wordt gedaan in verband met dit lustrumcongres.
Hotel Restaurant Rodenbach  en Hampshire Hotel - De Broeierd Enschede             

Accreditatie:
KRM, 5 punten onder ID-nummer 325324
Elke deelnemer ontvangt na afloop van het congres het bijbehorende certificaat. Het congres is Q-geaccrediteerd.

KRT-punten:
Deelname aan de congres levert u 5 KRT-punten op. Uw presentie wordt doorgegeven aan het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) en aan PE-Online.

Aanmelden:
Via de rechterknop in het menu.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente, gebouw ‘De Vrijhof’, kamer 525
Telefoon: 053 – 489 24 09
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

Postbus 89
7500 AB Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl