Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu

3-daagse training Motivational Interviewing

Datum:

Maandag 26 oktober 2020, middag en avond
Dinsdag 27 oktober 2020, ochtend en middag
Maandag 23 november 2020, middag en avond

Locatie:

U Parkhotel op de campus van de Universiteit Twente

Tijd:

13.00 - 21.00 uur, 26 oktober en 23 november 
9.00 - 17.00 uur, 27 oktober 

Kosten:

€ 975,00

Aantal deelnemers:

15 

Toelichting


Motivational Interviewing
Ontdek de kracht van het motiveren.
Vanwege het succes van de vorige edities wordt deze cursus opnieuw aangeboden!

In de zorg is zelfmanagement momenteel een hot topic. Het motiveren van patienten wordt voor zorgprofessionals steeds belangrijker. Veelvuldig komt het voor dat patiënten hun gedrag niet aanpassen, ondanks een gedegen uitleg en betrokken houding van de hulpverlener. De patiënt staat er niet voor open of wil wel, maar het lukt niet. De intrinsieke motivatie ontbreekt, of is niet sterk genoeg. Met als mogelijke gevolgen: langere behandeltrajecten, frustratie bij de zorgprofessionals en suboptimale gezondheid en lagere patiënt tevredenheid.  Motivational Interviewing geeft u als hulpverlener inzicht en gesprekstechnieken om meer te bereiken met uw patiënten.

Naast theorie, modellen en praktijkvoorbeelden ligt de nadruk op interactie, eigen cases en oefenen. De trainingsdagen zijn verdeeld over enkele weken, zodat de deelnemers ook in de tussenliggende periode volop kunnen oefenen. Om nog meer rendement uit de training te halen wordt er geoefend met levensechte praktijksituaties door de inzet van een professionele acteur.

Doelstelling
Na afloop van deze training bent u in staat om efficiënt te reageren op de verschillende fasen van gedragsverandering waarin uw patiënten zich kunnen bevinden. U laat zich niet meer uit het veld slaan wanneer een patiënt zich verzet tegen verandering. En vooral: u boekt meer resultaten in minder tijd.

De training bestaat uit de volgende modules:
1. De invloed van motivatie op gedragsverandering
2. De fasen van gedragsverandering
3. Tweestrijd bij gedragsverandering
4. Inleiding weerstand bij gedragsverandering
5. Gesprekshouding- en technieken
6. De basisprincipes van Motivational Interviewing

Steeds meer zorgprofessionals ontdekken dat Motivational Interviewing effectieve gesprekstechnieken biedt om zelfmanagement bij patiënten te versterken. Met Motivational Interviewing slagen zorgprofessionals er wél in om de intrinsieke motivatie van patiënten te mobiliseren. Daarmee lukt het om patiënten beter te begeleiden naar een gezonde leefstijl, in minder tijd en met blijvende resultaten.
Motivational Interviewing  is een effectieve en wetenschappelijke onderbouwde methode om gedragsverandering bij patiënten te faciliteren. 

Dit zeggen de deelnemers van eerdere versies van deze cursus:

  • Wat een heerlijke cursus: positief en leerzaam
  • De cursus overtrof mijn verwachtingen ruimschoots
  • Zeer zinvol en ik kan het iedereen aanraden
  • Een hele fijne ongedwongen sfeer en veel bruikbare praktische tips.
  • Goed praktijk gericht 
  • Voor elke (para)medicus een must!
  • Wat een inspirerende training. Ga hier met veel energie en enthousiasme vandaag. Jammer dat de drie dagen alweer voorbij zijn.

Docent


Stijn van Merendonk, sportleraar, (bedrijfs)fysiotherapeut en trainer Motivational Interviewing.
Het motiveren van patiënten en hoe dit effectief te doen, heeft Stijn van Merendonk altijd geïnteresseerd. Meer bewegen en gezonder leven stond centraal in zijn werk als fysiotherapeut en lifestylecoach.
In 2006 kwam hij via de Universiteit van Maastricht in aanraking met Motivational Interviewing (MI). Overtuigd van de inzetbaarheid van MI in zijn werk, volgde hij een tweejarige opleiding tot MI consulent (niveau Practioner Profiency) en aansluitend de internationale MI trainers opleiding (TNT) in San diego. Sindsdien is hij verbonden aan de Academie voor Motivatie en Gedragsverandering. Stijn van Merendonk geeft lezingen over, en workshops en trainingen in, Motivational Interviewing voor alle hulpverleners in de zorg. Stijn is lid van het internationale en nationale netwerk MINT.

Doelgroep:
Professionals die hun patiënten willen motiveren om te veranderen.

Algemene informatie


Plaats:
U Parkhotel
De Veldmaat 8
7522 NM  ENSCHEDE

Kosten:
Het cursusgeld bedraagt € 975,00. Inbegrepen zijn de kosten voor de koffie/thee en maaltijd. Bij annulering tot 6 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden
Indien gewenst kunt u van 26-27 oktober blijven overnachten in het U Parkhotel, de kosten hiervan zijn € 96,00, inclusief ontbijt. U kunt dit aangeven op het aanmeldformulier.

Accreditatie:
Deze training is voor nagenoeg alle kwaliteitsregisters geaccrediteerd. U ontvangt na de cursus het bijbehorende certificaat. Uw punten worden automatisch bijgeschreven. Hier kunt u zien hoeveel punten u ontvangt voor uw kwaliteitsregister.

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. U ontvangt de bevestiging en de factuur per mail.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 525.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@misc.utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl