Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu

3-daagse training Motivational Interviewing

Datum:

Dinsdag 27 september 2022
Woensdag 28 september 2022
Dinsdag 1 november 2022

Locatie:

U Parkhotel
De Veldmaat 8
7522 NM  ENSCHEDE

Tijd:

Alle dagen van 9.00 - 17.00 uur.

Kosten:

€ 975,00

Aantal deelnemers:

15 

Toelichting


Motivational Interviewing
Motivatie vanuit de patiënt zelf.
Vanwege het succes van de vorige edities wordt deze cursus opnieuw aangeboden!

Hoe krijgt u patiënten zo ver dat ze beter hun gebit gaan verzorgen? Of hoe kunt u patiënten motiveren om meer te gaan bewegen? Hoe groot is uw invloed eigenlijk op gedragsverandering op lange termijn? Is het geven van adviezen wel effectief? Kun je een patiënt wel motiveren als je maar weinig tijd hebt?

Preventie werkt niet zonder medewerking van de patiënt, maar hoe motiveert u die patiënt nu om uw adviezen ook echt op te volgen?

Motivational Interviewing geeft u inzicht en handvatten om de motivatie van de patiënt te vergroten en gedrag van patiënten te veranderen. Intrinsieke motivatie is een belangrijke voorspeller van toekomstig (lange termijn) gedrag. Hoe meer intrinsieke motivatie, hoe beter iemand zijn gedrag kan veranderen.

Helaas is intrinsieke motivatie niet alleen dat iemand zegt dat hij graag iets wil. Daar is meer voor nodig! Het versterken van de intrinsieke motivatie van de patiënt in al zijn facetten staat in Motivational Interviewing centraal.

Naast theorie, modellen en praktijkvoorbeelden ligt de nadruk op interactie, eigen cases en oefenen. De trainingsdagen zijn verdeeld over enkele weken, zodat de deelnemers ook in de tussenliggende periode volop kunnen oefenen. Om nog meer rendement uit de training te halen wordt er geoefend met levensechte praktijksituaties door de inzet van een professionele acteur.

Doelstelling
Na afloop van deze training bent u in staat om efficiënt te reageren op de verschillende fasen van gedragsverandering waarin uw patiënten zich kunnen bevinden. U laat zich niet meer uit het veld slaan wanneer een patiënt zich verzet tegen verandering. En vooral: u boekt meer resultaten in minder tijd.

De training bestaat uit de volgende modules:
1. De invloed van motivatie op gedragsverandering
2. De fasen van gedragsverandering
3. Tweestrijd bij gedragsverandering
4. Inleiding weerstand bij gedragsverandering
5. Gesprekshouding- en technieken
6. De basisprincipes van Motivational Interviewing

Steeds meer zorgprofessionals ontdekken dat Motivational Interviewing effectieve gesprekstechnieken biedt om zelfmanagement bij patiënten te versterken. Met Motivational Interviewing slagen zorgprofessionals er wél in om de intrinsieke motivatie van patiënten te mobiliseren. Daarmee lukt het om patiënten beter te begeleiden naar een gezonde leefstijl, in minder tijd en met blijvende resultaten.

Dit zeggen de deelnemers van eerdere versies van deze cursus:

  • Wat een heerlijke cursus: positief en leerzaam
  • De cursus overtrof mijn verwachtingen ruimschoots
  • Zeer zinvol en ik kan het iedereen aanraden
  • Een hele fijne ongedwongen sfeer en veel bruikbare praktische tips.
  • Goed praktijk gericht 
  • Voor elke (para)medicus een must!
  • Wat een inspirerende training. Ga hier met veel energie en enthousiasme vandaag. Jammer dat de drie dagen alweer voorbij zijn.

Docent


Gerard de Wit
Gerard de Wit werkt inmiddels meer dan 15 jaar als trainer, met veel bezieling en plezier. Hij is begonnen binnen het werkveld van de jeugdbescherming en Reclassering. Daar heeft hij een ruime ervaring opgedaan in het trainingen geven, het ontwikkelen van trainingen en het opleiden van trainers. Tevens is hij lid van MINT. 

Zijn motto?

"Humor waar het kan, serieus waar het moet en altijd met bezieling"

Doelgroep:
Professionals die hun patiënten willen motiveren om te veranderen.

Algemene informatie


Plaats:
U Parkhotel
De Veldmaat 8
7522 NM  ENSCHEDE

Kosten:
Het cursusgeld bedraagt € 975,00. Inbegrepen zijn de kosten voor de koffie/thee en een lunch. Bij annulering tot 6 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden

Accreditatie:
Deze training is voor nagenoeg alle kwaliteitsregisters geaccrediteerd. U ontvangt na de cursus het bijbehorende certificaat. Uw punten worden automatisch bijgeschreven. Hier kunt u zien hoeveel punten u ontvangt voor uw kwaliteitsregister.

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. U ontvangt de bevestiging en de factuur per mail.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 553.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl