Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu

Omgaan met ongewenst gedrag  

Datum:

Dinsdag 21 maart 2023

Locatie:

Kulturhus
Marktstraat 23
7622 CP Borne

Tijd:

18.00 - 22.00 uur
(17:30 uur inloop met koffie/thee met broodjes)

Doelgroepen:

Alle zorgprofessionals

Kosten:

€ 205,00

Toelichting

Wegens het succes van vorige edities wordt deze training opnieuw aangeboden.

Helaas is de zorg niet vrij van ongewenst gedrag. Of het nu van de zorgvrager zelf, hun familie / naasten, eigen collega's of van derden komt; vroeg of laat krijgt iedere zorgprofessional te maken met verbale of fysieke agressie. 
Uitgangspunt is dat elke medewerker gezond, veilig en met plezier het werk kan uitvoeren. Ongewenst gedrag is niet te voorkomen en moet worden gezien als een risico waarmee zorgprofessionals onherroepelijk te maken krijgen. Het is onacceptabel dat zorgprofessionals worden geconfronteerd met ongewenst gedrag, zoals agressie en geweld, pesten, seksuele intimidatie en discriminatie, zowel van klant als collega. Daarom is het belangrijk om hen deskundig te maken en te houden op het gebied van weerbaar je werk uitvoeren. 

Gedurende de 4 uur durende training wordt de deelnemer meegenomen langs (theoretische) aspecten ten aanzien van ongewenst gedrag, waarbij we telkens de koppeling maken naar de eigen werkplek. Met als belangrijkste vraag: "Wat heb ik nodig om veilig en met plezier mijn werk te kunnen blijven doen?" Na deze theorie gaan we in de laatste 2 uur oefenen, samen met een trainingsactrice, met de verschillende vormen van verbaal ongewenst gedrag. We laten zien hoe dit gedrag er uit kan zien en er wordt geoefend met de juiste de-escalerende technieken.                    

Docenten


Melanie Broens (1975) is opgeleid als operatieassistente met aandachtsgebied traumatologie. In 2016 heeft zij de eerstegraads docentenopleiding afgerond aan de Vrije Universiteit. Vanaf 2014 is zij vooral betrokken geweest bij het ontwikkelen van onderwijs binnen het operatiekamercomplex van ZGT en als docent operatieve zorg en technieken bij Saxion. Naast het lesgeven is zij daar vooral betrokken geweest bij het ontwikkelen van de opleiding operatieassistente binnen de HBO-V G & T. Vanaf mei 2020 werkt zij als opleidingsadviseur / coördinator ongewenst gedrag bij de ZGT Academie. 

Mariëlle Sijmkens (1976) is  opgeleid als HBO verpleegkundige met een brede ervaring in de (ziekenhuis)psychiatrie. In 2005 heeft zij de opleiding tot docent verpleegkunde en in 2018 de opleiding verandermanagement afgerond. De laatste 5 jaar werkt zij als opleidingsadviseur bij de ZGT Academie, waar thema's aangaande het menselijk gedrag en veranderporcessen een belangrijk onderdeel zijn van haar werkzaamheden. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven en verzorgen van trainingen, zowel intern als extern.                                                                                             

Algemene informatie

Datum:
Dinsdag 21 maart 2023

Plaats: 
Kulturhus
Marktstraat 23
7622 CP Borne

Kosten:
€ 205,00. Dit is inclusief koffie / thee en broodjes.
Bij annulering tot 4 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden

Accreditatie:
U ontvangt na de cursus het bijbehorende certificaat. 

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. Ongeveer 2 - 4  weken voor de cursusdag ontvangt u het complete programma en de factuur per e-mail.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 553.
Tel: 053-4892409 - e-mail: hoytema@utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl