Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu

Training Omgaan met ongewenst gedrag   

Datum:

Dinsdag 26 november 2019

Locatie:

ZGT
Zilvermeeuw 1
7609 PP  ALMELO

Tijd:

18.00 - 22.00 uur
(17.30 uur inloop met koffie/thee en broodjes).

Doelgroepen:

Alle zorgprofessionals  

Aantal deelnemers:

max. 15 Er is nog 1 plaats beschikbaar.

Kosten:

€ 195,00

Toelichting

Helaas is de zorg niet vrij van ongewenst gedrag. Of het nu van de zorgvrager zelf, hun familie / naasten, eigen collega's of van derden komt; vroeg of laat krijgt iedere zorgprofessional te maken met verbale of fysieke agressie. Dit was onlangs weer uitgebreid in het nieuws.
Uitgangspunt is dat elke medewerker gezond, veilig en met plezier het werk kan uitvoeren. Ongewenst gedrag is niet te voorkomen en moet worden gezien als een risico waarmee zorgprofessionals onherroepelijk te maken krijgen. Het is onacceptabel dat zorgprofessionals worden geconfronteerd met ongewenst gedrag, zoals agressie en geweld, pesten, seksuele intimidatie en discriminatie, zowel van klant als collega. Daarom is het belangrijk om hen deskundig te maken en te houden op het gebied van weerbaar je werk uitvoeren. 

Gedurende de 4 uur durende training wordt de deelnemer meegenomen langs (theoretische) aspecten ten aanzien van ongewenst gedrag, waarbij we telkens de koppeling maken naar de eigen werkplek. Met als belangrijkste vraag: "Wat heb ik nodig om veilig en met plezier mijn werk te kunnen blijven doen?" Na deze theorie gaan we in de laatste 2 uur oefenen, samen met een trainingsactrice, met de verschillende vormen van verbaal ongewenst gedrag. We laten zien hoe dit gedrag er uit kan zien en er wordt geoefend met de juiste de-escalerende technieken.                    

Docenten:

  Cecil Stegeman (1970) is al ruim 20 jaar werkzaam als Spoedeisendehulp verpleegkundige. Daarvoor was zij werkzaam als A-verpleegkundige op verschillende somatische afdelingen. Binnen haar werkzaamheden komt zij geregeld in aanraking met ongewenst gedrag van zowel de klant als zijn / haar naasten. Hiernaast is zij lid van het bedrijfsopvangteam. In 2010 heeft zij de 2-jarige beroepsopleiding tot levenscoach afgerond. Zij heeft ruim 8 jaar ervaring in het geven ven verzorgen van trainingen op het gebied van (fysiek) ongewenst gedrag.

  Mariëlle Sijmkens (1976) is  opgeleid als HBO verpleegkundige met een brede ervaring in de (ziekenhuis)psychiatrie. In 2005 heeft zij de opleiding tot docent verpleegkunde en in 2018 de opleiding verandermanagement afgerond. De laatste 5 jaar werkt zij als opleidingsadviseur bij de ZGT Academie, waar thema's aangaande het menselijk gedrag en veranderporcessen een belangrijk onderdeel zijn van haar werkzaamheden. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven en verzorgen van trainingen, zowel intern als extern.                   

Algemene informatie

Datum:
Dinsdag 26 november 2019

Plaats: 
ZGT
Zilvermeeuw 1
7609 PP  ALMELO

Kosten:
€ 195,00 Dit is inclusief koffie / thee en broodjes.
Bij annulering tot 4 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden

Accreditatie:
Geen.
U ontvangt na de cursus het bijbehorende certificaat. 

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. 

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 525.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@misc.utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl