Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
31 mei 2023

Op vrijdag 16 juni 2023 is het congres Paro Medisch: De relatie tussen parodontitus en de algemene gezondheid voor tandartsen en mondhygienisten in het Beatrix Theater in Utrecht. Je kunt je aanmelden. Graag stellen wij de aankomende tijd de sprekers voor. Vandaag, Prof. Dr. Fridus van der Weijden

Fridus van der Weijden studeerde in 1984 als tandarts af in Utrecht, alwaar hij ook opleiding parodontologie heeft gevolgd. In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam. In 2006 werd hij door de NVOI erkend als tandarts-implantoloog. Hij is de oprichter van Paro Praktijk Utrecht en van Implantologie Utrecht, alwaar hij nog steeds parttime werkzaam is.

Van der Weijden heeft veel onderzoek verricht op het gebied van mondverzorging en parodontale therapie. Hij geeft geregeld PAOT-cursussen en is auteur van het boek ‘De stille kracht van ultrasoon’ en mederedacteur van het boek ‘Preventieve tandheelkunde’. Ook is hij auteur van meer dan 100 Nederlandstalige en 250 internationale publicaties.

Begin 2010 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar preventie en therapie van parodontale infecties aan de Universiteit van Amsterdam. Deze leerstoel werd in 2017 omgezet in een gewoon hoogleraarschap.

Prof. Dr. Fridus van der Weijden vertelt over Parodontitis en de Algemene Gezondheid: een weerbarstig verhaal

Veel van de onderzoeken die naar de relatie tussen parodontitis en systemische aandoening kijken zijn gebaseerd op associaties. Dit betekend echter niet dat er ook een causaal verband hoeft te zijn. Aan de hand van wetenschapsfilosofie zal in deze lezing gekeken worden naar de mogelijke valkuilen die associatiestudies met zich meebrengen. Verder zal er een model worden voorgesteld om een handvat te bieden hoe met alle beschikbare gegevens kan worden omgegaan. 

Benieuwd naar zijn verhaal? Inschijven en meer informatie www.paromedisch.nl

Tags:  cursusaanbod

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl