Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
8 mei 2023

Op vrijdag 16 juni 2023 is het congres Paro Medisch: De relatie tussen parodontitus en de algemene gezondheid voor tandartsen en mondhygienisten in het Beatrix Theater in Utrecht. Je kunt je al aanmelden. Graag stellen wij de aankomende tijd de sprekers voor. Vandaag, MSC. Jeroen Zweers.

Jeroen Zweers, parodontoloog, studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2008 behaalde hij zijn tandartsdiploma. Na twee jaar in de algemene praktijk te hebben gewerkt volgde hij van 2010 tot 2013 de masteropleiding Parodontologie en Implantologie aan het Academisch Centrum Tandheelkunde te Amsterdam (ACTA).

Sinds 2014 is Jeroen Zweers als Parodontoloog NVvP werkzaam in de Parodontologie Praktijk Groningen. Per 1 januari 2017 is hij mede-eigenaar van de praktijk. Sinds 2020 is hij als universitair docent en onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde(CTM) van het Universitair Medisch Centrum te Groningen (UMCG). Daarnaast verzorgt hij regelmatig seminars en lezingen voor tandartsen en mondhygiënisten met specifieke interesse in de relatie tussen de orale en algehele gezondheid.

MSC. Jeroen Zweers vertelt over Parodontitis en Hart- en Vaatziekten: een bloedstollend verhaal

Er is steeds meer literatuur beschikbaar welke een correlatie laat zien tussen slechte mondgezondheid, in de vorm van parodontitis, en hart- en vaatziekten. Het is echter niet geheel duidelijk of deze correlatie te herleiden is aan een causale relatie of een gemeenschappelijke onderliggende aandoening zoals chronische ontsteking.

In deze voordracht zal worden ingegaan op de biologische mechanismen voor de epidemiologische associaties. Daarnaast zal er uitgebreid worden ingegaan op de behandeling van parodontitis in interventiestudies met verbeteringen van klinische en biochemische parameters bij patiënten met en zonder atherosclerotische cardiovasculaire aandoeningen. De implicaties van deze studies zullen worden besproken in het licht van de toepassing in de algemene praktijk.

Kortom een bloedstollend verhaal.

Benieuwd naar zijn verhaal? Inschijven en meer informatie www.paromedisch.nl

Tags:  cursusaanbod

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl