Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
5 april 2023

Op vrijdag 16 juni 2023 is het congres Paro Medisch: De relatie tussen parodontitus en de algemene gezondheid voor tandartsen en mondhygienisten in het Beatrix Theater in Utrecht. Je kunt je al aanmelden. Graag stellen wij de aankomende tijd de sprekers voor. Vandaag, Dr. Wijnand Teeuw.

Dr. Wijnand J. Teeuw is parodontoloog NVvP, behaalde in 2003 zijn doctoraaldiploma Biologie aan de Universiteit Utrecht met als afstudeerrichting Fundamentele Biomedische Wetenschappen (FBMW). In 2006 studeerde hij als tandarts af aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).Van 2009 t/m 2012 volgde hij aldaar de MSc-opleiding tot parodontoloog, welke hij cum laude heeft afgerond. In 2017 promoveerde hij op de relatie tussen parodontitis en de algemene gezondheid, in het bijzonder diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. Van 2015 tot 2018 was hij hoofd van de Kliniek voor Parodontologie ACTA en was hij een van de opleiders binnen de MSc-opleiding tot parodontoloog. Op dit moment is hij de drijvende kracht achter de verwijspraktijk voor parodontologie en implantologie Glimlach! Paro te Gouda. Daarnaast adviseert hij tandartsen en mondhygiënisten in het implementeren van parodontale zorg binnen de algemene tandartsenpraktijk.

Dr. Wijnand Teeuw vertelt over Parodontitis en Diabetes Mellitus: een bitterzoet verhaal.

De relatie tussen mondgezondheid en diabetes mellitus wordt al decennialang bediscussieerd. Onderzoeken tonen aan dat diabetes mellitus niet bevorderlijk is voor het welzijn van de mond. Daarnaast blijkt steeds meer dat een zieke mond invloed kan hebben op het verloop van suikerziekte. Maar in welke mate? En als deze relatie aanwezig is, vraagt dit dan niet om een interdisciplinaire aanpak, waarbij medische en tandheelkundige specialisten nauw met elkaar samenwerken? In deze lezing zullen we uitgebreid ingaan op de tweeledige relatie tussen mondgezondheid en diabetes mellitus.

Benieuwd naar zijn verhaal? Inschijven en meer informatie www.paromedisch.nl

Tags:  cursusaanbod

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl