Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
20 en 21 december 2019

De totale endodontische behandeling - Tweedaagse cursus  

Locatie:

Landgoed De Wilmersberg, De Lutte

Datum:

20 & 21 december 2019

Tijd:

09.00 – 17.00 uur (2 dagen)

Kosten:

€ 1475,00 incl. logies, ontbijt, lunch en diner

Aantal cursisten:

25   
 

Toelichting

De laatste jaren zijn er in de endodontie veel nieuwe producten op de markt gebracht. Nieuwe nikkel-titanium (NiTi) roterende instrumenten, nieuwe vultechnieken en nieuwe inzichten vanuit de industrie. In de praktijk is het dan moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien.

In de tweedaagse cursus willen wij aandacht besteden aan bekende problemen die ons hoofdbrekens blijven bezorgen maar vooral zullen wij aandacht besteden aan alle nieuwe dingen die de endodontische behandeling kunnen ondersteunen, vergemakkelijken, maar soms ook nieuwe problemen kunnen introduceren. Zo heeft kanaalpreparatie met roterende NiTi een hoge vlucht genomen. Het gebruik van de NiTi instrumenten lijkt te resulteren in snellere kanaalpreparaties en volgens sommige onderzoeken in “schonere” kanalen. Daartegenover staan nadelen als breuk van instrumenten en de kans op het optreden van kanaalwandafwijkingen. Mede door de populariteit van de NiTi-instrumenten groeide de interesse in de warme vultechnieken. Door de preparatievorm leken deze technieken bijzonder geschikt om de kanalen snel en efficiënt te vullen. En ook hier werd ons tijdswinst en een beter eindresultaat beloofd.

Hoe zit dat nu met al die nieuwe preparatie-, reinigings- en vulmethoden? Hoe zit het met alle nieuwe apparatuur waaronder de nieuwe vijfde generatie elektronische lengtebepalers?

Zijn er nieuwe manieren om de onverwachte problemen, zoals afgebroken instrumenten of perforatie, tijdens de wortelkanaalbehandeling efficiënt te lijf te gaan? Wat is het voordeel van het gebruik van EDTA?

In het praktische deel van de cursus zult u uitgebreid kunnen oefenen met verschillende roterende systemen en de verschillende warme vultechnieken (warme verticale condensatie, spuitbare Gutta Percha, Thermafil). Daarnaast zult u het opzoeken van verborgen kanalen, het verwijderen van vulmateriaal, het verwijderen van afgebroken instrumenten en het sluiten van een perforatie en een open apex met MTA kunnen oefenen met de nieuwste apparatuur.

Enkele reakties van deelnemers van eerdere edities van deze cursus:
- Super cursus
- De beste cursus sinds jaren
- Goede combinatie theorie en praktijk
- Topcursus
- Locatie is super. Goede sfeer, uitstekende gastronomie
- Zeer praktisch en meteen toepasbaar

Docenten: Joerd van der Meer is werkzaam als onderzoeker bij het UMCG in Groningen  en heeft tevens een verwijspraktijk Endodontologie en mevrouw Machteld Siers, heeft een verwijspraktijk Endodontologie en is werkzaam bij het UMC St Radboud.

                                                             

Algemene informatie


Plaats
Landgoed De Wilmersberg, De Lutte 

Kosten
Het cursusgeld bedraagt: € 1475,00 incl. logies, ontbijt, lunch en diner.
Bij annulering tot twee maanden voor de cursusdatum bent u € 45,00 verschuldigd. Bij annulering 1-2 maanden voorafgaande aan de cursus € 500,00 en daarna het volledige cursusbedrag.  
Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene voorwaarden. Bij verhindering kan een collega in uw plaats deelnemen.

Accreditatie
Elke deelnemer ontvangt na afloop van de cursus het bijbehorende certificaat. Deze cursus is Q-geaccrediteerd.

KRT-punten
Deze cursus levert u 14 KRT-punten op. Uw deelname wordt doorgegeven aan het Kwaliteitsregister Tandartsen via PE-online.

Secretariaat
Het secretariaat van de Dr G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente, gebouw ‘De Vrijhof’, kamer 525.
Telefoon: 053 – 489 24 09.

Aanmelden
Via de aanmeldknop. U ontvangt per mail een bevestiging en factuur.

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl