Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
22 november 2019

Gewoon Gaaf   

Datum:

Vrijdag 22 november 2019

Locatie:

Van der Valk Hotel Hengelo
Bornsestraat 400
7556 BN  HENGELO

Tijd:

09.00 - 15.30 uur

Doelgroepen:

Alle spelers in het dentale team: tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten

Kosten:

€ 275,00

Toelichting

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders / verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden.

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Deze cursus is bedoeld voor het hele mondzorgteam om deze methode maximaal te kunnen toepassen. Er wordt veel aandacht besteed aan hoe je motiverende gesprekken kunt voeren met patiënten.
Via een samenwerking met het Ivoren Kruis wordt deze cursus nu in Hengelo aangeboden.

Het gaat om een praktische cursus met interactieve casuïstiek over de individuele cariëspreventiemethode Gewoon Gaaf:

  • Wat is de (wetenschappelijke) achtergrond van Gewoon Gaaf?
  • Hoe kun je Gewoon Gaaf toepassen in jouw eigen praktijk?
  • Hoe kun je motiverende gesprekken voeren met patiënten? (theoretisch en praktisch)                                

Docenten

    Marit Verschuuren Kuijer, mondhygiënist  
Haar loopbaan is in 2007 begonnen in de orthodontie. Ze kwam er tijdens deze periode al snel achter dat de conventionele herhaaldelijke poetsinstructies vaak niet tot beter poetsgedrag leidden.
Tijdens haar studie mondzorgkunde kwam Marit met Gewoon Gaaf in aanraking. Ze raakte door de methode geïnspireerd en studeerde af met een onderzoek naar de belemmerende factoren bij implementatie van Gewoon Gaaf in verschillende mondzorgpraktijken.
Sinds 2015 werkt Marit als mondhygiënist in een algemene praktijk waar ze de Gewoon Gaaf methode heeft geïmplementeerd. De praktijk heeft een groot tandheelkundig team waar iedereen zijn eigen rol heeft binnen Gewoon Gaaf. Op basis van de opgedane ervaring heeft Marit de beschikking over direct toepasbare praktijkvoorbeelden. Tijdens de cursus komen deze voorbeelden uitgebreid aan bod. Daarnaast heeft ze veel tips om Gewoon Gaaf echt leuk te maken voor kinderen, ouders en behandelaren. Het is haar doel om iedereen te inspireren voor de Gewoon Gaaf behandelmethode.     
       
   Karen Elsenberg, docent en epidemioloog   
Zij is werkzaam bij de opleiding mondzorgkunde van de Hogeschool Inholland. Hier verzorgt en coördineert zij de onderwijslijn kindertandheelkunde. Daarnaast begeleidt zij studenten in het uitvoeren van hun bachelorthesis op het gebied van kindertandheelkunde en cariologie. Ook verzorgt Karen regelmatig workshops voor tandartsen. Sinds 2018 is zij betrokken bij de cursussen over Gewoon Gaaf.                                                                               

Algemene informatie

Datum:
Vrijdag 22 november 2019

Plaats: 
Van der Valk Hotel Hengelo 
Bornsestraat 400
7556 BN  HENGELO

Kosten:
€ 275,00  
Bij annulering tot 4 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden

Accreditatie:
5 KRT / KRM-punten.
Deze cursus is Q-geaccrediteerd. 
U ontvangt na de cursus het bijbehorende certificaat. Uw punten worden automatisch bijgeschreven.

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. Ongeveer 2 - 4  weken voor de cursusdag ontvangt u het complete programma en de factuur per e-mail.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 525.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@misc.utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl