Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
5 februari 2019

Indicatie, planning en prothetiek in moderne implantologie door Irfan Abas M.Sc.  

Datum:

5 februari 2019

Tijd:

19.00 – 22.00 uur

Locatie:

Van der Valk Hotel Hengelo
Bornsestraat 400
7556 BN  HENGELO

Doelgroep:

Tandartsen en tandtechnici.

Kosten:

€ 145,00
€ 175,00 inclusief diner

Toelichting

Implantologie is de snelst veranderende differentiatie binnen de tandheelkunde. Implantologen geven vele uiteenlopende lezingen om de algemeen practici op de hoogte te brengen van de nieuwste chirurgische technieken en moderne oppervlaktestructuren van hun implantaten. Natuurlijk zeer interessant voor de algemeen practicus en tandtechnicus, maar het zijn geen zaken die hem of haar bezighouden in de algemene praktijk of in het tandtechnisch laboratorium.

Wij zijn heel blij dat wij Irfan Abas bereid hebben gevonden een nieuwe lezing te maken die zich richt op de werkzaamheden van de algemeen practicus en hoe het implantaat past binnen uw behandelplan. In welke situaties zijn implantaten meer geïndiceerd dan kroon- en brugwerk?

Om fouten te voorkomen is een goede planning noodzakelijk, die analoog of digitaal uitgevoerd kan worden. Met de juiste planning wordt de implantologie prothetisch gestuurd. Dat wil zeggen het implantaat staat ten behoeve van de kroon en niet vice versa. Het implantaat is op de juiste plek gepositioneerd: de zachte weefsels moeten ook de vorm van het tandvlees van de oorspronkelijke tand of kies terugkrijgen (emergence profile). De wijze van afdrukken voor een implantaat en de communicatie naar de technicus is vervolgens van belang. Kiezen we voor een zircoonoxide, een titanium abutment óf een combinatie van beide? Hetzelfde geldt voor de kroon: zircoonoxide, lithiumdiscilicaat of toch metaalporselein? Om af te ronden met de vraag of we de kroon gaan verschroeven of cementeren en welke nazorg we kunnen verlenen. De samenwerking én communicatie met de tandtechnicus is de sleutel tot succes.

Spreker


Irfan Abas 

Irfan Abas, tandarts-implantoloog en restauratief tandarts (NVVRT en EPA)
Hij is de afgelopen jaren van afgestudeerd specialist op het gebied van Orale Implantologie & Restauratieve tandheelkunde uitgegroeid tot bekend internationaal spreker, waarbij hij inmiddels meer dan 20 lezingen, workshops en live-chirurgie cursussen op vier continenten heeft gegeven. Als redacteur van het tijdschrift Tandartspraktijk (TP) heeft Irfan zes artikelen onder eigen naam gepubliceerd de afgelopen jaren en vele andere atikelen geredigeerd. Zijn eerste publicatie was in het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde tezamen met professor Gert Meijer (Radboud UMC), onder wiens verantwoordelijkheid Abas in 2014 de 4-jarige postdoctorale opleiding Reconstructieve Tandheelkunde (Radboud UMC) met succes heeft voltooid. Afgelopen oktober maakte hij tevens zijn debuut als instructor & lecturer voor het Amerikaanse Advanced Implant Educators in San Diego V.S. en Tijuana Mexico, waarbij hij instructeur was op een live-chirugie cursus.
Voor MegaGen Implant Company reist hij veel als MINEC Knight en is hij voorzitter van de MINEC Nederland. In 2018 heeft hij inmiddels lezingen gegeven in Moldavië, Vietnam, Polen, Korea, Brazilie, Curacao en China.
Irfan Abas heeft zijn eigen praktijk in Bussum (www.tandartsabas.nl).

Algemene informatie

Datum:
Dinsdag 5 februari 2019

Plaats: 
Van der Valk Hotel Hengelo
Bornsestraat 400
7556 BN  HENGELO

Diner:
Voor de deelnemers bestaat de mogelijkheid om vooraf deel te nemen aan het diner, dat om 18.00 uur wordt geserveerd in het restaurant van Van der Valk Hotel Hengelo. De kosten van het diner inclusief twee drankjes zijn € 30,00 per persoon. Indien u wenst deel te nemen kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier.

Kosten:
€ 145,00 
€ 175,00 inclusief diner 

Bij annulering tot 4 weken voorafgaande aan het congres bent u € 45,00 verschuldigd. Daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk of per e-mail. Zie onze Algemene Voorwaarden.

Accreditatie:
Wordt aangevraagd bij KRT
Elke deelnemer ontvangt na afloop van het congres het bijbehorende certificaat.
De bijeenkomst is Q-geaccrediteerd. 

Aanmelden:
Via de rechterknop in het menu.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente, gebouw ‘De Vrijhof’, kamer 525
Telefoon: 053 – 489 24 09
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl

Uw aanmelding is verstuurd

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

Postbus 89
7500 AB Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl