Vanaf datum 9 juni 2020

9.00 - 17.00 uur, 10 juni

Aantal deelnemers:

Motivational Interviewing
Ontdek de kracht van het motiveren.
Vanwege het succes van de vorige edities wordt deze cursus opnieuw aangeboden!

In de zorg is zelfmanagement momenteel een hot topic. Het motiveren van patienten wordt voor zorgprofessionals steeds belangrijker. Veelvuldig komt het voor dat patiënten hun gedrag niet aanpassen, ondanks een gedegen uitleg en betrokken houding van de hulpverlener. De patiënt staat er niet voor open of wil wel, maar het lukt niet. De intrinsieke motivatie ontbreekt, of is niet sterk genoeg. Met als mogelijke gevolgen: langere behandeltrajecten, frustratie bij de zorgprofessionals en suboptimale gezondheid en lagere patiënt tevredenheid.  Motivational Interviewing geeft u als hulpverlener inzicht en gesprekstechnieken om meer te bereiken met uw patiënten.

Naast theorie, modellen en praktijkvoorbeelden ligt de nadruk op interactie, eigen cases en oefenen. De trainingsdagen zijn verdeeld over enkele weken, zodat de deelnemers ook in de tussenliggende periode volop kunnen oefenen. Om nog meer rendement uit de training te halen wordt er geoefend met levensechte praktijksituaties door de inzet van een professionele acteur.

Doelstelling
Na afloop van deze training bent u in staat om efficiënt te reageren op de verschillende fasen van gedragsverandering waarin uw patiënten zich kunnen bevinden. U laat zich niet meer uit het veld slaan wanneer een patiënt zich verzet tegen verandering. En vooral: u boekt meer resultaten in minder tijd.

De training bestaat uit de volgende modules:
1. De invloed van motivatie op gedragsverandering
2. De fasen van gedragsverandering
3. Tweestrijd bij gedragsverandering
4. Inleiding weerstand bij gedragsverandering
5. Gesprekshouding- en technieken
6. De basisprincipes van Motivational Interviewing

Steeds meer zorgprofessionals ontdekken dat Motivational Interviewing effectieve gesprekstechnieken biedt om zelfmanagement bij patiënten te versterken. Met Motivational Interviewing slagen zorgprofessionals er wél in om de intrinsieke motivatie van patiënten te mobiliseren. Daarmee lukt het om patiënten beter te begeleiden naar een gezonde leefstijl, in minder tijd en met blijvende resultaten.
Motivational Interviewing  is een effectieve en wetenschappelijke onderbouwde methode om gedragsverandering bij patiënten te faciliteren.

Dit zeggen de deelnemers van eerdere versies van deze cursus:

• Wat een heerlijke cursus: positief en leerzaam
  • De cursus overtrof mijn verwachtingen ruimschoots
  • Zeer zinvol en ik kan het iedereen aanraden
  • Een hele fijne ongedwongen sfeer en veel bruikbare praktische tips.
  • Goed praktijk gericht
  • Voor elke (para)medicus een must!
  • Wat een inspirerende training. Ga hier met veel energie en enthousiasme vandaag. Jammer dat de drie dagen alweer voorbij zijn.

Gerard de Wit

“Mijn talenten gebruiken. Daar draait het om. Daar vind ik mijn energie, mijn passie en mijn authenticiteit.” Gerard de Wit

Gerard de Wit werkt inmiddels 15 jaar als trainer, met veel bezieling en plezier. Hij is begonnen binnen het werkveld van de Jeugdbescherming en Reclassering. Daar heeft hij een ruime ervaring opgedaan in het trainingen geven, het ontwikkelen van trainingen en het opleiden van trainers.

Zijn motto: humor waar het kan, serieus waar het moet en altijd met bezieling.

Kernpunten:
·      15 jaar trainer en coach
·      integer en luistert zonder oordeel
·      open en direct in communicatie
·      empathisch en sensitief

In de zorg wordt het steeds belangrijker om patiënten te motiveren om gezonder te gaan leven. Dat betekent: meer bewegen, ook op lange termijn, stoppen met roken en gezonder eten. Kortom, zorgen dat patiënten kiezen voor een gezondere leefstijl. Geen gemakkelijke opgave. Toch is Gerard er van overtuigd dat hulpverleners dit kunnen leren. Het vraagt wel specifieke vaardigheden om patiënten effectief te kunnen motiveren voor het maken van gezondere keuzes en dit is mogelijk via de methodiek van Motivational Interviewing. Het is evident: een gezondere leefstijl helpt tot een reductie van velerlei klachten.

Professionals die hun patiënten willen motiveren om te veranderen.

U Parkhotel
7522 NM  ENSCHEDE

Het cursusgeld bedraagt € 975,00. Inbegrepen zijn de kosten voor de koffie/thee en maaltijd. Bij annulering tot 6 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden
Indien gewenst kunt u van 9-10 blijven overnachten in het U Parkhotel, de kosten hiervan zijn € 96,00, inclusief ontbijt. U kunt dit aangeven op het aanmeldformulier.

Deze training is voor nagenoeg alle kwaliteitsregisters geaccrediteerd. U ontvangt na de cursus het bijbehorende certificaat. Uw punten worden automatisch bijgeschreven. Hier kunt u zien hoeveel punten u ontvangt voor uw kwaliteitsregister.

Via de knop aanmelden. U ontvangt de bevestiging en de factuur per mail.