Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
12 juni 2023

Rond de overgang

Datum:

Maandag 12 juni 2023 

Locatie:

U-Parkhotel, op de campus van Universiteit Twente Enschede

Tijd:

08.45 - 12.00 uur

Doelgroepen:

Apothekers

Kosten:

€ 225,00

Aantal deelnemers:

20 

Toelichting

De overgang is de periode van een veranderend menstruatiepatroon en de eerste menstruatievrije jaren, waarin een vrouw klachten en symptomen kan ervaren die een relatie hebben met een veranderende ovariële functie. Niet alle vrouwen hebben last van klachten zoals nachtzweten, opvliegers, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid, hartkloppingen, spier- en gewrichtsproblemen, moeheid etc. bij / rond de overgang. Soms worden deze klachten niet (goed) herkend of worden ze verward met klachten passend bij andere aandoeningen (bijv. Burn-out). Deze nascholing is bedoeld om de apotheker meer inzicht te geven in de pathofysiologische achtergronden bij het climacterium, de diagnostiek en de behandeling (al dan niet medicamenteus). De rol van de apotheker bij de overgang zal ter sprake komen en ook zal worden stilgestaan bij de onlangs herziene versie van de NHG-standaard M73 'De overgang'. 

Deze cursus wordt in Enschede georganiseerd in samenwerking met POA Nascholing Apothekers.


Docent

Els van Doorn is een ervaren allround gynaecoloog en heeft de afgelopen jaren in het Koningin Beatrix ziekenhuis in Winterswijk gewerkt. Zij heeft ruime ervaring in het opzetten van een poliklinische behandelkamer en de minimaal invasieve gynaecologie. Els was tot voor kort ook actief als medisch hoofd van de fertiliteitskliniek Nij Barrahus in Wolvega. Els is gespecialiseerd in de cyclus van de vrouw, bijvoorbeeld met overmatig bloedverlies in alle leeftijdsfases en overgangsklachten. Els is op dit moment medisch directeur van Ellesie. 

Algemene informatie

Plaats:
U-Parkhotel (gebouw 45) op het terrein van de Universiteit Twente te Enschede.
De Veldmaat 8, 7522 NM

Kosten:
Het cursusgeld bedraagt € 225,00. Inbegrepen zijn de kosten voor de koffie/thee en lunch. Bij annulering tot 4 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden.

Accreditatie:
3 accreditatiepunten, kleinschalige interactieve nascholing
Farmaceutisch handelen: 40 %
Kennis en wetenschap: 40 %
Professionaliteit: 20 %

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. U ontvangt de bevestiging en de factuur per mail.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 553.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl