Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
13 februari 2020

10-jarig jubileum SchouderNetwerk Twente
"Huisarts en fysiotherapeut, schouder aan schouder"

Herziening Standaard Schouder Nederlands Huisartsen Genootschap

Datum:

Donderdag 13 februari 2020

Locatie:

De Grolsch Veste
Colosseum 65
7521 PP Enschede

Tijd:

15.00 - 20.45 uur

Doelgroepen:

fysiotherapeuten, huisartsen, schouderorthopaeden OCON en MST

Kosten:

€ 95,00

Toelichting

Het SchouderNetwerk Twente bestaat 10 jaren en organiseert dit symposium met als doel de samenwerking rond schouderpijnpatiënten in de eerste lijn te optimaliseren. De recent verschenen NHG standaard M08 Schouderklachten geldt, samen met het KNGF statement en de NOV richtlijn over het SubAcromiale Pijn syndroom (SAPS), als een aanjager om dat doel te realiseren. Elkaars taal spreken, indelingen hanteren en werkwijze onderschrijven is immers een belangrijke voorwaarde voor die samenwerking.

In samenwerking met:

Logo Schouder Netwerk Twente      logo WDH

Programma

Twee auteurs van de nieuwe NHG standaard komen de update toelichten. Huisarts Jan Winters (Haren) schreef al mee in de vorige 2008 versie en komt zijn collegae de nieuwe aspecten presenteren. Fysiotherapeut Gerard Koel (Hengelo) geeft de fysiotherapeutische rol die in de standaard wordt beschreven aan. Nieuwe strategieën voor gemeenschappelijk werken in de eerste en anderhalve lijn zoals de Schouderkliniek Twente worden belicht door fysiotherapeut Donald van der Burg (Enschede). De praktische implementatie wordt met behulp van casuïstiek toegelicht.

Algemene informatie

Datum:
Donderdag 13 februari 2020

Plaats: 
De Grolsch Veste
Colosseum 65
7521 PP Enschede

Kosten:
€ 95,00, inclusief koffie, thee en catering.
Bij annulering tot 4 weken voor het symposium bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden

Accreditatie:
U ontvangt na de cursus het bijbehorende certificaat. Accreditatie wordt aangevraagd voor fysiotherapeuten en huisartsen

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. 

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 525.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@misc.utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl