Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
14 mei 2019

Training Omgaan met ongewenst gedrag   

Datum:

Dinsdag 14 mei 2019

Locatie:

ZGT
Zilvermeeuw 1
7609 PP  ALMELO

Tijd:

18.00 - 22.00 uur

Doelgroepen:

Alle zorgprofessionals  

Aantal deelnemers:

max. 15

Kosten:

€ 195,00

Toelichting

Helaas is de zorg niet vrij van ongewenst gedrag. Of het nu van de zorgvrager zelf, hun familie / naasten, eigen collega's of van derden komt; vroeg of laat krijgt iedere zorgprofessional te maken met verbale of fysieke agressie. Dit was onlangs weer uitgebreid in het nieuws.
Uitgangspunt is dat elke medewerker gezond, veilig en met plezier het werk kan uitvoeren. Ongewenst gedrag is niet te voorkomen en moet worden gezien als een risico waarmee zorgprofessionals onherroepelijk te maken krijgen. Het is onacceptabel dat zorgprofessionals worden geconfronteerd met ongewenst gedrag, zoals agressie en geweld, pesten, seksuele intimidatie en discriminatie, zowel van klant als collega. Daarom is het belangrijk om hen deskundig te maken en te houden op het gebied van weerbaar je werk uitvoeren.                      

Docenten:
Monique van Onna - Lassche (1970) is opgeleid als HBO verpleegkundige en is werkzaam geweest in zowel de somatische als psychiatrische patiëntenzorg. Hiernaast is zij docent omgangskunde, met differentiatie trainer en heeft zij in 2015 de master health care en social work afgerond. Sinds 15 jaar werkt zij als opleidingsadviseur bij de ZGT Academie, waar zij de laatste jaren coördinator ongewenst gedrag is. Ook werkt zij sinds 2018 als docent bij de Saxion Parttime School. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven en verzorgen van trainingen, zowel intern als extern.

Mariëlle Sijmkens (1976) is  opgeleid als HBO verpleegkundige met een brede ervaring in de (ziekenhuis)psychiatrie. In 2005 heeft zij de opleiding tot docent verpleegkunde en in 2018 de opleiding verandermanagement afgerond. De laatste 5 jaar werkt zij als opleidingsadviseur bij de ZGT Academie, waar thema's aangaande het menselijk gedrag en veranderporcessen een belangrijk onderdeel zijn van haar werkzaamheden. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven en verzorgen van trainingen, zowel intern als extern.                   

Algemene informatie

Datum:
Dinsdag 14 mei 2019

Plaats: 
ZGT
Zilvermeeuw 1
7609 PP  ALMELO

Kosten:
€ 195,00  
Bij annulering tot 4 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden

Accreditatie:
Geen.
U ontvangt na de cursus het bijbehorende certificaat. 

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. 

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 525.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@misc.utwente.nl

Uw aanmelding is verstuurd. 

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

Postbus 89
7500 AB Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl