Bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg.
Zoekenmenu
Vanaf datum 8 april 2021

Update Medicatiebeoordeling (versie 2020/2021)

Data:

Donderdag 8 april  9.30 - 11.45 uur
Dinsdag 13 april    12.00 - 14.15 uur
Maandag 19 april   11.00 - 13.15 uur

Locatie:

Online

Kosten:

€ 329,00

Aantal deelnemers:

maximaal 12

Toelichting


De Update Medicatiebeoordeling is normaal gesproken een jaarlijkse terugkomdag voor apothekers en apotheekhoudende huisartsen die de opleiding Medicatiebeoordeling gevolgd hebben. Vanwege de maatregelen betreffende het Corona-virus wordt deze keer de cursus online aangeboden. Deze online nascholiing heeft dezelfde inhoud en accreditatie als de Update Medicatiebeoordeling 2020 - 2021 op locatie. In een vaste groep van maximaal 12 deelnemers doorloop je de scholing in 3 interactieve bijeenkomsten van ieder 2 uur en 15 minuten, verdeeld over 3 weken, onder leiding van de IVM docent.

Deze cursus is eerder in oktober 2020 aangeboden en was toen volgeboekt. Als je deze toen hebt gemist, dan nu opnieuw de kans om deze nascholing te volgen.

Centraal tijdens de online Update Medicatiebeoordeling staan de nieuwe ontwikkelingen in de standaarden en richtlijnen die van belang zijn bij het uitvoeren van medicatiebeoordelingen. Een belangrijk onderdeel dit jaar is de module Verantwoord minderen en stoppen van medicatie. Daarnaast komen dit jaar de herziene richtlijnen angina pectoris en pijn aan de orde. We besteden verder aandacht aan een tweetal kleine aandoeningen, namelijk angio-oedeem en urticaria. Met deze actuele kennis ben je in staat je vaardigheden met betrekking tot medicatiebeoordeling nog verder aan te scherpen. En natuurlijk heb je tijdens deze bijeenkomsten ruim de gelegenheid je ervaringen uit te wisselen met je collega’s en casussen te bespreken.

Met een abonnement op CME-Online kun je daarna een niet-verplichte herhalingstoets maken. Deze levert je 1 extra accreditatiepunt op.

Resultaat

Na afloop van de nascholing:

  • Kun je huisartsen adviseren over verantwoord minderen en stoppen van medicatie
  • Kun je patiënten begeleiden bij het minderen en stoppen van medicatie
  • Ken je de nieuwste richtlijnen op het gebied van stabiele angina pectoris en pijn
  • Kun je adviseren bij de behandeling van pijn bij patiënten met kanker

De benodigde materialen ontvang je via een link in de bevestigingsmail vóór de eerste bijeenkomst. De gegevens om deel te kunnen nemen aan de online scholing ontvang je tijdig ook in deze bevestigingsmail. 

Cursisten gaven de nascholing vorig jaar een 8,7!

Docent: Anke Lambooij, apotheker

Algemene informatie

Kosten:
Het cursusgeld bedraagt € 329,00.
Bij annulering tot 4 weken voor de cursus bent u € 45,00 administratiekosten verschuldigd, daarna ben je het volledige cursusgeld verschuldigd. Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Zie onze Algemene Voorwaarden.

Accreditatie:
ABC 1:  6 punten
KNMP:  6 punten

Aanmelden:
Via de knop aanmelden. Je ontvangt de bevestiging en de factuur per mail.

Secretariaat:
Het secretariaat van de Dr. G.J. van Hoytema Stichting is gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente in gebouw ‘de Vrijhof’ kamer 553.
Tel: 053-4892409
e-mail: hoytema@utwente.nl

Dr G.J. van Hoytema Stichting
Universiteit Twente
De Vrijhof (gebouw 47),
kamer 525 en 527

De Veldmaat 5
7522 NM Enschede

Tel.: 053-4892409
E-mail: hoytema@misc.utwente.nl